Information


Öppet kl. 11–17  •  Fri entré!  •  Målsmän ansvarar för sina barn •  Max antal besökare, 8 000 personer

 • Med pendeltåg från Stockholm:
  Stig av vid ändstationen Södertälje Centrum. En skyltad promenadväg går från Södertälje Centrum upp mot Torekällberget och tar cirka 10 minuter. Observera att vägen bitvis är mycket brant. Buss 751 går från Södertälje Centrum till Torekällberget.

  Med bil:

  E4:an norrifrån och söderifrån: avfart Södertälje norra, Morabergsavfarten. Följ skyltning mot Torekällberget.
  E20 västerifrån: avfart Vasa trafikplats. Håll höger i rondellen och in på Genetaleden. Ca 2 km efter ICA Maxi, tag vänster vid rondellen och forsätt Västergatan fram ca 1,2 km till korsningen Västergatan, Blombackagatan och Källgatan. Ta Källgatan ca 75 meter till museets parkering.

 •  Det finns en parkering i direkt anslutning till museet med ca 200 platser. Avgift: 7 kr per timme kl. 08.00–18.00 (mån–fre) och kl. 08.00–16.00 (lör–sön).

  Under 1800-talsveckan kan museets besökare även parkera på Blombackaskolans personalparkering, 200 meter från museet, samt på Torekällgymnasiets stora parkering, som ligger ca 400 meter från museet. Dessa parkeringar är det gratis att parkera på.

 • Parkeringsplatser för rörelsehindrade finns nedanför kvarnen.
 • Anpassade toaletter finns både i stadskvarteren och på landet.
 • Gångstigarna på området är lätta att ta sig fram på.
 • En del hus och bodar är inte tillgängliga för alla typer av rullstolar.
 • Hissar saknas i husen.
 • Café Lindbloms, Konditori Bellevue, Hantverksaffären och Handelsbodshuset är tillgängliga för rörelsehindrade på bottenvåningarna.
 • På grund av brandsäkerheten är barnvagnar inte tillåtna i husen.

Har du frågor om tillgängligheten, kontakta kansliet: 08-523 014 22.

 • Handelsboden:
  Att gå in i Handelsboden är som att kliva in i en butik för hundra år sedan.  I butiken säljs hantverk såsom borstar, korgar, linne, trähantverk och keramik. Vi säljer även fårskinn från våra egna får och filtar i ull. Nostalgigodis som karamellstrutar, bröstsocker och handgjorda klubbor lockar många. Dessutom har vi ett stort utbud av leksaker, burkar och vykort.

  Torekällbergets hantverksaffär:
  Försäljning av egenhändigt tillverkade textilier. Här kan du köpa hemvävda mattor, löpare, tygtryck, tovade saker, almanackor med mera.

  Torekällbergets krukmakeri:
  I butiken kan man köpa keramik av många olika slag. Föremål som tallrikar och prydnadssaker. Sortimentet byts ständigt och det finns alltid något nytt.

Café Lindbloms
Fika gott i en härlig 1800-talsmiljö.

Konditori Bellevue
Nyöppnar inför 1800-talsveckan 2017.

Kiosken
Vår kiosk har försäljning av glass, kaffe, läsk och godis. Finns bredvid scenen.

Torekällbergets bageri
Här kan du köpa traditionella Södertäljekringlor och annat smått och gott. www.torekallbergetsbageri.se

 • Se kartan för att hitta boende. Klicka på symbolerna för mer information. Du kan också zooma ut/in i kartan eller se den i sin helhet här.
Kontantuttag

Inga kontanter kan tas ut på området. Närmaste uttagsautomater finns på ICA Jätten (Erikshällsgatan 42), och i Södertälje centrum. För er som åker pendeltåg finns det en uttagsautomat i Pressbyrån vid pendeltågsstationen Södertälje C. På alla caféerna och handelsboden går det att betala med kort, men det går inte att ta ut kontanter.

Barnvagnar

Det går lätt att ta sig runt med barnvagn i våra kulturhistoriska utemiljöer, men i de kulturhistoriska byggnaderna är tillgänglighet begränsad. Vissa av husen är dock försedda med ramper.

Toaletter

Det finns flera toaletter i området och i några av de kulturhistoriska byggnaderna. Se områdeskartan för exakta anvisningar.

Vid regn

Ordinarie program kommer att fullföljas vid eventuellt regn. Ta gärna med regnponcho eller paraply vid risk för regn.

Alkoholförtäring och grillning

Det är förbjudet att dricka alkohol och grilla inom museiområdet.

Sjukvård

Inom museiområde finns det en hjärtstartare. Den är markerad i områdeskartan. Material för enklare sårvård finns på flera platser och kaféer.

Borttappat

Ring 08-523 038 16 för att få hjälp att hitta borttappade saker.

Medhavd matsäck/picknick

Packa gärna din egen fikakorg och njut av våra grönområden. Eller köp med dig något från våra kaféer. Här finns många fina platser att sitta: bakgårdar, park, trädgård – ni hittar säkert er favoritplats.

Hundar

Hundar är välkomna, men de ska hållas i koppel.