5 saker du inte visste om Stockholm

Stockholm är en av de vackraste och mest intressanta städerna i världen. Det finns så mycket att se och göra i Stockholm att det kan vara svårt att veta var man ska börja. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera 5 saker du inte visste om Stockholm. Vi hoppas att du efter att ha läst den här artikeln kommer att få en bättre förståelse för vad som gör Stockholm till en så unik och speciell stad!

1 – Stockholm är Sveriges huvudstad och ligger i södra delen av landet. Staden har en befolkning på över 900 000 människor, vilket gör den till den största staden i Sverige. Stockholm är fördelat på 14 öar i Östersjön och är sammanlänkat av 57 broar.

2 – Stockholm har en lång historia som går tillbaka till 1200-talet. Staden grundades av den svenske kungen Birger Jarl. Stockholm har varit Sveriges huvudstad sedan 1634.

3 – Visste du att Stockholm är hem för några av världens mest kända museer? Vasamuseet är en av de mest populära turistattraktionerna i Stockholm. Museet är hem för Vasa, ett fartyg som sjönk 1628. Fartyget bärgades 1961 och är nu utställt för alla att se. Andra populära museer i Stockholm är Moderna Museet och Stockholms Stadsmuseum.

4 – Om du är intresserad av historia, konst eller bara vill lära dig mer om Stockholm, se till att besöka något av dessa fantastiska museer! Det händer alltid något nytt och spännande konstmässigt i Stockholm och är du intresserad bör du hänga med i olika Stockholm nyheter.

5 – Kungliga slottet är en av de mest populära turistattraktionerna i Stockholm. Slottet byggdes på 1700-talet och är den svenska kungafamiljens officiella residens. Besökare kan besöka de kungliga lägenheterna, gå genom de vackra trädgårdarna och till och med titta på vaktbytet.